Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek inventariseer ik wat uw klachten zijn en hoe de voorgeschiedenis daarvan verlopen is. Het is van belang om de massage daarop af te stemmen en om eventueel een behandelschema op te stellen. U kunt natuurlijk uw voorkeur voor een bepaalde vorm van massage aangeven of ik adviseer u welke vorm het beste bij uw klachten past.

Bij een massage gebruik ik olie als geleider. Al door het aanbrengen daarvan kan stress afvloeien en kunnen spanningen verminderen. Door het strijken en kneden tijdens de massage wordt de structuur van het onderhuidse bindweefsel losser en kunnen afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd worden. De massage stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Na de massage kunnen er sporen van de gebruikte olie in de kleding dringen. Zorgt u daarom voor kleding waar dit weer uit te wassen is.

Bij Shiatsu wordt niet van olie gebruik gemaakt. Cliënten houden daarbij de kleding aan. Ik adviseer om tijdens de behandeling los zittende en soepele kleding te dragen.