Shiatsu

Tijdens een shiatsubehandeling draagt u liefst losse, zachte en comfortabele kleding.
De Japanse massagevorm Shiatsu stamt uit het begin van de 20ste eeuw. Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld door Tokujiro Namikoshi en later door zijn zoon Toru.
Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie. Shiatsu is heel geschikt bij rugpijn, migraine en whiplash, maar ook bij andere klachten.
De massage richt zich op het stimuleren van de Qi of levensenergie in het lichaam. Qi, die door de meridianen stroomt, kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken. Deze blokkades kunnen tot klachten leiden bij de organen waarmee de meridianen verbonden zijn.
Bij Shiatsu gebruik ik mijn duimen, handpalmen, en vingers om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij werk ik niet met spierkracht maar gebruik ik mijn lichaamsgewicht om druk uit te oefenen. Door de massage breng ik de geblokkeerde Qi opnieuw in beweging. Deze doorstroming van de Qi heft de klachten op of vermindert ze en bevordert de vitaliteit en gezondheid.
Tijdens de behandeling stem ik de hoeveelheid druk af op de lichaamsconditie van de cliënt.
Shiatsu is een diepgaande massagevorm en heeft een krachtige therapeutische werking. Deze drukpuntmassage kan ook met een behandeling op triggerpunten worden gecombineerd. Duur: 60 minuten.